Var noga med namnstavning
Uppdatera till rätt stavning om något är fel.

När du skapar din Pi-profil är det extra viktigt att bokstäver och specialtecken kommer rätt.

Ibland kan det kanske hända att fingrarna slinter över lite snabbt på fel tecken när man skriver. Så kolla att du fått namnet rättstavat när du skapar ditt konto.

Anledningen till att namnet måste vara korrekt stavat är för att du längre fram ska kunna göra anspråk på dina Pi

För att hålla undan falska konton med människor som försöker skapa fler än ett konto genom anonyma kontantkortstelefoner under falska profiler etc… så har Pi-Network i sikte på att man ska ha legitimerat sig för sitt personliga konto.

Då är det viktigt att ditt namn är rätt stavat och exakt överensstämmer med den legitimationshandling som man kommer behöva bifoga längre fram.

Anonymitet vs Identifierbar

Många kanske tycker anonymitet är bra eller att transaktioner ska vara omöjlig att hitta och kolla upp. Men jag håller inte riktigt med där.

Tar vi Bitcoin som exempel. Den är en kryptovaluta som ofta kan användas vid utpressningsförsök, både digitalt men också ovälkomna och hotfulla hembesök.

Ett traumatillfälle där offret hotas och tvingas föra över stora bankbelopp till Bitcoinkonton där det troligtvis inte går att spåra kontoinnehavaren.

Btc kan också tänkas vara ett populärt betalningsmedel på Internets kanske allra mörkaste adresser. Platser där affärerna är så ljusskygga att även de svartaste skuggorna blir förvånade. Dessutom finns bara 21 miljoner Bitcoins på marknaden, vilka har dessa?

Bitcoin är i dagsläget enligt mig också för högt värderad (50 000< ? USD) för att kunna bli en vardagsvaluta för sjyst och hederligt folk. Därför tror jag på en kryptovaluta som satsar på att arbeta fram digitalt betalningsmedel som går att identifiera personen som har kontot.

Vilket betalningssätt föredrar du för dina vardagsköp ?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Ifall riksbankens sedlar och mynt är på stark utgång och som centralbank endast förser bankväsendet med digitala värden. Då är det i alla fall bättre och enklare med kryptovalutor där tredje part som banker är bortkopplade från affären.

Sen kan banker få leva på sina utlåningar och räntor utan att göra skumma affärer och utdela interna bonusar med andra människors sparade medel.

10 dagar

Fastställd stavning
Fastställd stavning och verifierat telefonnummer.

Så se till att du har namnet rätt stavat. Själv visste jag inte om accenten ovanför é i mitt efternamn skulle funka. Skrev därför först utan accenten men korrigerade det så det står med é som på mina identifikationshandlingar.

När du har skapat ditt konto har du tio dagar på dig att ändra ifall något å,ä,ö, accent, apostrof, bindestreck eller om du missat något annat specialtecken som finns i ditt namn.

Efter tio dagar är det inte längre möjligt att ändra stavningen. Så håll lite extra koll att ditt namn är rätt stavat. Idag stängdes min möjlighet att korrigera. Men det gör inget. Bokstäver och tecken sitter där de ska.

Pi-Network är den första kryptovalutan för mobiler. Läs artikeln om kontoverifiering för ditt telefonnummer.

Inbjudan

De personer som ansluter sig tidigt till ett team har aningen bättre intjäningsgrad än om man kommer in senare. Så var lite kvick och anslut dig när du får en inbjudan.

Du som vill börja med kryptovalutan Pi men som inte har någon som skickat inbjudan till dig. Välkommen till mitt team för att komma igång med ditt konto där du sedan bjuder in personer och bygger upp ditt team.

Klicka in Pi Network via mobilen på länken Inbjudan
Använd mitt användarnamn Pali66 som kod för inbjudan.
Föregående artikelPi Network passerar 15 miljoner användarkonton
Nästa artikelPi-plånbok introduceras

2 KOMMENTARER

 1. Hej, en fråga.

  Behöver man även lägga till sitt andra namn som i mitt fall kommer innan mitt tilltalsnamn vid fastställande av namn?

  • Hej Marcus,

   Jag har kikar runt lite i Pi Network FAQ men hittar inget om att lägga till mellannamn. Därför har jag även ställt frågan i den svenska chatten för en stund sedan och hoppas på svar. Återkommer så fort jag fått veta något. Personligen för mitt konto har jag dock endast mitt tilltalsnamn.

   Vänligen
   Patric

Kommentera

Kommentera
Fyll i ditt namn här