Frakter kan kanske vara första möjlighet att värdestärka Pi
Posten och Best distribution.

Internethandeln börjar allt mer införa kostnader för sina leveranser. Tidigare lockade webbutikerna till stor del med Gratis frakt. Medan man nu allt oftare ser gränsstyrda Fria frakter när man gör sina köp på nätet.

Gratis leverans eller fri frakt innebär däremot inte att företaget som säljer varan slipper betala leveranskostnader till transportbolagen. Logistikkedjan är en kostsam process. Utöver alla personalkostnader ska hyror för sorterings och lastterminaler, inköp och drift av fordon och utlämningsställenas kostnader täckas.

Gratisleveranser för mindre beställningar är nog därför snart ett minne blott. Det som knackar på dörren är att allt fler företag börjar införa gränsstyrda Fria frakter. Det vill säga ett alternativ där du slipper transportkostnaden först då du handlar över ett visst belopp.

Vilket betalningssätt föredrar du för dina vardagsköp ?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Kryptovalutor som nyttovaluta i vardagen

Här finns en alldeles utmärkta möjlighet för kryptovaluta som Pi att rulla in i handelssystemet och bli en global nyttovaluta i människors vardagsliv.

Webbhandlare som är lite vakna och tror kryptovalutor är framtidens betningsmedel skulle kunna börja sin egen implementering med kryptovaluta som betalningsmedel i sin verksamhet.

Ersätta Gratis frakt är också en hyfsat riskfri möjlighet att undersöka ifall kryptovaluta är något att ta in vidare i verksamheten och längre fram använda Pi som betalningsmedel för sina tjänster och produkter..

Pi har kommit en bra bit i utvecklingsfasen med 14 miljoner människor runt om i världen som ”minar” (=bryter) Pi helt kostnadsfritt. Gratis brytning kommer pågå tills Pi-Network kommer in i sin utvecklingsfas där Pi förhoppningsvis blir en kursvärderad kryptovaluta.

Då företag vågar prova på innovativa vägar och hänger på med att ersätta gratis frakt med Pi betalning så har butiken ändå skapat möjligheter att längre fram få ekonomiskt tillflöde i kassan då kursvärdet på Pi är igång.

Synergieffekten är också stor. Verksamheter som tar sig an modet att börja med något nytt brukar få uppmärksamhet. Tänk bara vilken spridningseffekt som kan uppstå då verksamheter berättar att de erbjuder möjlighet att deras kunder kan använda Pi med någon form av värde, trots att Pi i skrivande stund har ett finansiellt nollvärde.

Dessutom kan kundflödet expanderas till människor runt om i världen och enklare kunna sälja tjänster och produkter globalt utan bankers inblandning.

Fraktkostnader

Postnord logistikterminal
Lokal och driftkostnader.

Det är en ordentlig kostnad för att kunna driva logistik och transporter till utlämningsställen, fysiska butiker och hemadresser. Vi som kunder kommer därför oavsett kryptovaluta eller riksbankspengar högst troligt få börja betala för våra leveranser.

Lastbilstvätt
Personal och driftkostnader.

För egen del accepterar jag en sådan utveckling. För man måste komma ihåg. Ett företag kan ha världens bästa produkt på lagret. Men kan produkten inte levereras till mig så jag kan använda den spelar det ingen roll hur bra den är.

DHL Fjärrtransport
DHL fjärrtransport.

Endast Schenker på plats i mässa och diskuterade frakter

Gratis frakter vid köp börjar bli mer gränsstyrda
Enda transportbolag på plats E-commerce + Shop Tech mässa

Som fotograf var jag 18/4-18 och fotade vid E-commerce + Shop Tech mässan i Kista. Det var väldigt många företag som var med på mässan och visade upp sina lösningar för digital handel. Men jag blev väldigt förvånad att det bara Schenker som var på plats och informerade om frakter.

Antalet Pi-konton växer globalt allt snabbare

Det är många som tycker Pi verkar spännande och intressant. Utvecklingen har också kommit en bra bit på vägen och antalet nya konton skapas i en allt snabbare takt.

  • 4 december 2020 var det 10 miljoner människor runt om i världen som hade konto.
  • 27 januari 2021 hade den siffran växt till 12 miljoner människor.
  • 16 februari var siffran uppe i 13 miljoner personer.
  • 11 mars är över 14 miljoner användare igång och ”Minar” kostnadsfria Pi

Utvecklingsfasen för Pi går också framåt

Pi-Network är ännu inte riktigt i land med att användarna kan överföra Pi mellan varandras konton. Men det är troligen inte långt borta med den tjänsten. På officiella Pi-Appen meddelar Pi-coreteam att den 31 mars 2021 startar första testet med Pi-plånboken.

Så nu är det verkligen dags att hoppa på både som privatperson eller verksamhet i näringslivet. För när Pi-plånboken är igång och fungerar så uppfattar jag det som att det blir möjligt att börja föra över och ta emot Pi

Skapa dina första Pi du också

När du skapat ditt konto tickar antalet Pi sakta men säkert på. Medan Pi-inkomsten tickar vidare är den för närvarande värd noll kronor styck. Men ingen vet hur mycket en Pi kommer vara värd längre fram.

Det är något som kommer visa sig senare då den närmar sig slutet i uppbyggnadsfasen och blir kursstyrd.

Mitt Pi-Network konto där jag fick min första Pi skapade jag 12 mars 2021 Den 24 mars kl 15:30 nådde mitt Pi-innehav 100 Pi

Vad dessa kan vara värda framöver har varken jag eller någon annan någon aning om. Sen vet man heller inte ifall Pi blir en succé eller flopp, men det som ändå är ett plus är att det hittills inte kostat mig några slantar att ”mina” dem.

Blir det en flopp är det bara radera kontot och fortsätta med livet. Sen finns ju fina chanser att Pi blir en succé också. De som är med under uppbyggnad är även med på resan då det börjar rulla på.

Första artikeln här på Picoin.se

Läs gärna min första artikel här på sajten. Den förklarar hur jag uppfattar vad Pi-Network är och hur Pi kan komma att bli: Kryptovaluta Pi som kommande handelsvaluta

Kom ihåg att även skapa ditt Pi Network-konto och var med och ”mina” dina första Pi

Jag bjuder in dig till mitt team där du får din första Pi som sedan tickar på. Vill du sedan bjuda in dina vänner, bekanta kollegor, kunder eller andra runt om i ditt nätverk hamnar de i ditt egna team.

Inbjudan

De personer som ansluter sig tidigt till ett team har aningen bättre intjäningsgrad än om man kommer in senare. Så var lite kvick och anslut dig när du får en inbjudan.

Du som vill börja med kryptovalutan Pi men som inte har någon som skickat inbjudan till dig. Välkommen till mitt team för att komma igång med ditt konto där du sedan bjuder in personer och bygger upp ditt team.

Klicka in Pi Network via mobilen på länken Inbjudan
Använd mitt användarnamn Pali66 som kod för inbjudan.
Föregående artikelTeamkommunikation i Pi-Appen
Nästa artikelPi Network passerar 15 miljoner användarkonton

Kommentera

Kommentera
Fyll i ditt namn här